Zuiderpark bedankt,
hallo Malieveld!
Parkpop verhuist op 13 juni 2021 met 40ste editie naar Malieveld

We gaan verhuizen! Na 40 jaar en 39 prachtige edities, vol mooie herinneringen, in het Zuiderpark, slaan we onze vleugels uit en dalen we een stukje verder neer. De 40ste editie van Parkpop vindt plaats op zondag 13 juni 2021 op het historische Malieveld in Den Haag!

“We zijn erg enthousiast om met Parkpop de volgende stap te zetten. We gaan de komende jaren Parkpop nog steviger op de kaart zetten in het Nederlandse festivallandschap. Het doel blijft om Parkpop voor een breed publiek toegankelijk te maken. Tegelijk kijken we met een gericht oog naar het jongere publiek om zo ook in de toekomst één van de grootste en relevantste popfestivals van Nederland te blijven.

Een historische locatie als het Malieveld geeft ons de kans om Parkpop nog grootser neer te zetten en daarmee ook een nog landelijker publiek aan te spreken zonder het Haagse gevoel te verliezen. Met de verhuizing kunnen we ook de komende jaren laten zien dat Den Haag de popstad van Nederland is met Parkpop als jaarlijks hoogtepunt.” Aldus festivaldirecteur Guus Dutrieux.

Waarom verhuizen we naar het Malieveld?

Met de verhuizing maken we ons klaar voor een mooie toekomst. Parkpop gaat komende jaren inzetten op vernieuwing en groei en waar kan dat beter op het Malieveld!? De afgelopen jaren is gebleken dat Parkpop meer en meer tegen de beperkingen van het Zuiderpark aanliep. Zo ligt het Zuiderpark decentraal en is daardoor minder goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De keuze viel op het Malieveld omdat het uitermate geschikt is voor grootschalige evenementen met een landelijke bekendheid. Door de centrale ligging, goede bereikbaarheid, ruime parkeergelegenheid en het Haagse karakter is dit een perfecte match met Parkpop!

See you at Het Malieveld!

Markeer zondag 13 juni 2021 maar in je agenda, want dan vindt de 40ste editie van Parkpop plaats op ons nieuwe thuis; het Malieveld.

Stay tuned voor meer info over het programma en ander nieuws!

Parkpop together @ home vanaf nu te bekijken

2020, het jaar zonder festivals, vanwege corona. Misschien dat voor velen het ‘thuisleven’ gaat wennen, maar niet voor ons….! Wij hadden ons zo verheugd op deze editie, waarin tal van artiesten klaarstonden om dit gedenkwaardige jubileumjaar met ons te vieren. Om het gras van het Zuiderpark onder je voeten te voelen zinderen…

Maar zondag 28 juni om 13:00 uur legt iedereen even zijn werkzaamheden stil om samen met heel veel artiesten een virtueel 40 jaar Parkpop te beleven. Parkpop Together @ Home.

PARKPOP TRAPT JUBILEUMJAAR AF MET DIGITALE TERUGBLIK OP 40 JAAR PARKPOP

De artiesten die je daar tegenkomt hebben twee dingen met elkaar gemeen: zij hebben één of meerdere keren op Parkpop opgetreden en ze komen uit Den Haag. En ze richten op zondag 28 juni speciaal het woord aan jou! Met een welgemeende boodschap, een nieuw lied, een anekdote, dan wel enige andere manier die je kan bedenken, in ieder geval op een manier waarop je hen niet kent! Artiesten van vroeger of van nu, hiphop of indie; het betreft hier een unieke sessie met meer dan 10 Haagse bands/artiesten die gevraagd werden allen iets bijzonders te doen. Exclusief voor jou!

De '40 Jaar Parkpop Tijdlijn' is een feest van herkenning voor velen; hoogtepunten van 4 decennia Parkpop passeren de revue. Interviews, concerten, bloopers, organisaties door de jaren heen, trouwe bezoekers aan het woord en veel privé – dus nooit eerder vertoonde beelden - van bezoekers vanaf de eerste editie in 1981.