40ste Editie parkpop verplaatst naar zomer 2022

Nu het einde van de wereldwijde pandemie eindelijk in zicht is, komt er ook weer perspectief voor de zomerfestivals. Helaas ligt Parkpop te vroeg in het festivalseizoen en hebben we daarom besloten het festival te verplaatsen naar de zomer van 2022. De nieuwe datum wordt op een later moment bekend gemaakt.

Alhoewel er in toenemende mate positieve berichtgeving is met betrekking tot vaccinaties, sneltesten en het garantiefonds voor evenementen is het voor Parkpop helaas nog niet mogelijk de 40ste editie door te laten gaan op 13 juni 2021. Ook het afwachten van de publicatie van de voorwaarden van het evenementen garantiefonds brachten niet de gehoopte oplossing voor de risico’s, die Parkpop zou lopen; gratis toegankelijke evenementen vallen in een categorie, dat geen recht geeft op garantstelling voor gemaakte kosten.

“We hebben alles in het werk gesteld om een situatie te creëren om Parkpop 2021 door te laten gaan. Ook al zijn er veel positieve ontwikkelingen in de bestrijding van het coronavirus, de huidige datum van Parkpop op 13 juni valt te vroeg. Het verplaatsen naar een later moment dit jaar blijkt na lang zoeken niet haalbaar. Helaas moeten we nu dus echt concluderen dat een editie in 2021 niet realistisch  is. We hebben daarom besloten de 40ste editie door te schuiven naar de zomer van 2022. De nieuwe datum maken we op een later moment bekend.” Aldus festivaldirecteur Guus Dutrieux.

Onze focus is nu volledig gericht op Parkpop 2022, we gaan hier een prachtige editie van maken waarover men nog jaren zal napraten. Stay tuned voor meer info over Parkpop 2022!

TERUGBLIK OP 40 JAAR PARKPOP

De '40 Jaar Parkpop Tijdlijn' is een feest van herkenning voor velen; hoogtepunten van 4 decennia Parkpop passeren de revue. Interviews, concerten, bloopers, organisaties door de jaren heen, trouwe bezoekers aan het woord en veel privé – dus nooit eerder vertoonde beelden - van bezoekers vanaf de eerste editie in 1981.