Parkpop Fans 1

Haags Veld

Waar kan het Haagse talent beter samenkomen dan op het Haags Veld van Parkpop? Hier verzamelen Haagse cultuurinstellingen zich om je de crème de la crème van de stad te presenteren. Want Musicon, Popradar, PIP en Stichting Aight weten als geen ander wat er speelt in de stad en vullen het veld met opkomend muzikaal lokaal talent uit alle hoeken en gaten van Den Haag. Van diepe, dansbare underground naar toffe bands van morgen tot vette beats en hiphop.

Haags Podium
Op het Haags Podium laten Musicon en Popradar zien welke regionale acts al regelmatig de grenzen van de stad en zelfs het land opzoeken en op het punt van doorbreken staan of al doorgebroken zijn. Acts als Coocoo, Yaëll Campbell, Fuzzy Teeth, Silver Lake, Wodan Boys, MOVNT OLYMPVS, Prins S. en de Geit en De Kraaien laten het Haagse Veld op zijn grondvesten schudden. Ook het Residentie Orkest is aanwezig met twee bijzondere programma’s: Stage Your Voice, waarbij jonge singer-songwriters het podium delen met musici van het orkest, en Notes, Beats & Bars, een unieke samensmelting van klassieke muziek en rap.

PIP x MALIEMADNEZZ
Al een aantal jaar heeft PIP Den Haag een area op het Haagse Veld van Parkpop. Op de vorige editie stonden daar onder andere Zamba-jan, Goldband en Justin Verkijk maar nu gaan ze het nét een beetje anders doen.

Het Malieveld heeft een skatepark en skateboarden en PIP Den Haag gaan vanaf dag één hand in hand met elkaar. Daarom staat deze editie in het teken van een samenwerking met MALIEMADNEZZ. Elk jaar organiseert MALIEMADNEZZ één van de meest extreme skateboardwedstrijden van het land op het Malieveld. De combinatie PIP x MALIEMADEZZ betekent dan ook olie op het vuur! Ook de line-up is er een om warm voor te lopen, met Djaro, Ruben Soffner, Nassim Kajouane & Dora Maar, Floyd, DJ ORAM, Wardtini vd Hood en Lorey.

I Love Hiphop
In de I Love Hiphop-area is zoals elk jaar op Parkpop weer van alles te doen. Een grote wand waarop graffiti-artiesten een enorme schildering maken tijdens het festival, bijvoorbeeld. Op de dansvloer wordt tijdens de NBL (Nederlandse Breaking League) Grand Slam gestreden om de winst met de meest spectaculaire moves van dansers uit heel Nederland.

Na de breakbattles zijn er showcases van diverse opkomende artiesten uit Den Haag en omstreken. Optredens van DIOR, Benito, Usainboyz & JM Fuego, Djesco10 en Nordin worden kundig aan elkaar gelijmd door DJ Rashan. Master Surreal is de host van de avond.

Line-up:
19.00 - 19.15: DJ Rashan
19.15 - 19.30: DIOR
19.30 - 19.40: DJ Rashan
19.40 - 19.55: Benito
19.55 - 20.10: Usainboyz / JM Fuego
20.10 - 20.20: DJ Rashan
20.20 - 20.35: Djesco10
20.35 - 20.45: DJ Rashan
20.45 - 21.00: Nordin

Host: Master Surreal

YourStage

YourStage van Musicon zorgt ervoor dat scholieren uit Den Haag en omgeving op Parkpop kunnen spelen en is het grootste lokale talentevent van Nederland. Acts van twintig scholen worden begeleid naar de felbegeerde titel tijdens deze vette afsluiter van het schooljaar. Elke vorm van podiumkunst staat on stage in de grote circustent: musical, bands, rappers, singer-songwriters en dansgroepen. Vanuit YourStage wordt de aanstormende generatie podiumkunstenaars door professionals gecoacht en klaargestoomd voor hun optreden op Parkpop.

YourStage zorgt ervoor dat dertig regionale scholen bij elkaar komen en door elkaar geïnspireerd raken. Ze krijgen van YourStage een podium en allerlei middelen om hun act aan het grote publiek te presenteren. Het talent treedt op voor duizenden mensen en wordt ook nog eens beoordeeld door een professionele jury. De winnaars kunnen tot €1.000 aan kunst en cultuur voor hun school winnen!

Cultuurmarkt

Daarnaast valt er op de Cultuurmarkt van alles te ontdekken: bijvoorbeeld welke toffe workshops, lessen en cursussen op het gebied van muziek en dans je kunt volgen in Den Haag.