1. vr 28 juni 2019: Downtown
  2. za 29 juni 2019: Saturday Night
  3. zo 30 juni 2019: Parkpop The Hague

Historie

Parkpop is het grootste gratis festival van Nederland en vindt plaats in het Zuiderpark in Den Haag. Het festival ontstond in 1981 door de samenvoeging van Maliepop en Noordzeepop en dankt haar naam aan het park waarin het festival sinds de oprichting wordt georganiseerd: het Haagse Zuiderpark. Parkpop werd opgericht met als doel het popklimaat van muziekstad Den Haag te versterken.

Het festival was in de jaren ‘80 een van de weinige gratis toegankelijke festivals van Nederland en kon daardoor in rap tempo uitgroeien tot een van de grootste evenementen van het land en trekt sindsdien ieder jaar ruim 200.000 bezoekers.

In de afgelopen bijna veertig jaar heeft Parkpop een groot aantal nationale- en internationale artiesten mogen verwelkomen. Hoogtepunten uit de Parkpop historie zijn onder andere:

Amy MacDonald, Beth Hart, Billy Ocean, Blondie, Broederliefde, Dave Matthews Band, DI-RECT, DJ Tiësto, Faith No More, FISH, Fun Lovin’ Criminals, Gers Pardoel, Jamie Cullum, Jason Mraz, Jett Rebel, Kensington, Kim Wilde, La Pegatina, Manic Street Preachers, Marco Borsato, Marillion, Robbie Williams, Robert Plant van Led Zeppelin, Shaggy, Sinéad O’Connor, Sparks, Suzanne Vega, The Kooks en Typhoon.

In 2014 werd er voor het eerst een extra festival rondom Parkpop georganiseerd: Parkpop Saturday Night. Het festival wordt de zaterdag voorafgaand aan Parkpop georganiseerd. In 2017 is tevens het intieme festival Parkpop Downtown ontstaan, wat op de vrijdag voor Parkpop plaatsvindt op diverse locaties in de binnenstad van Den Haag.