Eerste namen voor Parkpop 2022 bevestigd!

Na bijna drie jaar radiostilte is het dit jaar eindelijk tijd voor de 40ste editie van Parkpop! En de eerste namen zijn bekend: niemand minder dan UB40 ft. Ali Campbell, Di-rect, Maan, Kevin & The Animals, Goldband en Froukje spelen dit jaar op Parkpop. Het gratis festival vindt plaats op zondag 12 juni op een nieuwe locatie: het Malieveld. We kijken er enorm naar uit om ons jubileum eindelijk te vieren!

UB40 ft. Ali Campbell
Het is al weer 44 jaar geleden dat UB40 opgericht is door een stel werkloze vrienden die hun liefde voor reggae deelden. Met de unieke stem van frontman Ali Campbell heeft de Engelse reggae- en popgroep meerdere hits als ‘Red Red Wine’ en ‘Food For Thought’ gescoord, brachten ze 18 studio albums uit en verkochten ze meer dan zeventig miljoen platen. Dit jaar laat Ali Campbell nogmaals zijn kunsten op Parkpop zien.

Di-rect
Het Haagse Di-rect is inmiddels niet meer weg te denken in het Nederlandse muzikale landschap. De vijfkoppige poprockbank toert al meer dan 20 jaar door binnen- en buitenland en boekt het ene succes na het andere. Met 9 albums en talloze Top 40-hits als ‘Soldier On’, ‘Where We Belong’ en ‘Devil Don’t Care’, heeft DI-RECT genoeg in huis om het Malieveld te laten springen van geluk.

Maan

Sinds het winnen van The Voice of Holland scoorde Maan hit na hit, waaronder ‘Blijven Slapen’ en ‘Hij Is Van Mij’. Aan het eind van het jaar staat de zangeres in Ziggo Dome, maar eerst kunnen we haar prachtige stem bewonderen op ons Haagse Parkpop.

Kevin & The Animals
Al vanaf de release van zijn eerste EP ‘Kleine Versnelling’ is Kevin als een speer naar de hiphoptop gevlogen. Hits als ‘Als Ik Je Niet Zie’, ‘Samen’ en ‘Beetje Moe’ zullen je vast niet ontgaan zijn. Dit belooft een energieke show te worden vol moshpits, harde lines en veel gespring.

Goldband

In 2019 stormde Goldband de muziekindustrie binnen met hun elektronische sound en meeslepende teksten. Hits als ‘De Langste Nacht’ en ‘Ja Ja Nee Nee’ zullen je vast niet ontgaan zijn. Nu kunnen de heren eindelijk hun kunsten op Parkpop laten zien.

Froukje
Uit het niets was ze daar, Froukje, met het protestlied ‘Groter Dan Ik’, dat haar perspectief op de klimaatcrisis beschreef. Inmiddels heeft haar ep Licht En Donker miljoenen streams, won ze de 3FM Talent Award en toert ze heel Nederland rond. Volgende stop: Parkpop 2022.

  • Deel dit artikel