GV0 A2375

Praktische informatie

Op zondag 12 juni 2022 vieren we de 40ste editie van Parkpop op ons nieuwe thuis het Malieveld! We willen je graag informeren over het blokkenschema, het vervoer naar en van het Malieveld en wat andere zaken. Lees dit goed door, zodat je goed voorbereid aankomt.

BLOKKENSCHEMA

CRAFTURE MOJO PARKPOP BLOKKENSCHEMA 1 X1 v2

Bud Stage wordt gepresenteerd door Dennis Weening.

VERVOER EN BEREIKBAARHEID

Het Malieveld ligt nabij het centrum van Den Haag en we verwachten veel bezoekers, er zal dus grote drukte zijn op de wegen in en rondom Den Haag, zowel vooraf als na afloop van het festival. We raden je aan om je heen- en terugreis goed voor te bereiden, ruim op tijd van huis te vertrekken en rekening te houden met de drukte.

MET HET OV NAAR PARKPOP
Parkpop is heel goed te bereiken met de trein. We adviseren je om via station Den Haag Centraal te reizen, vanaf daar loop je in ongeveer 10 minuten naar de entree van het festivalterrein op het Malieveld. Kom je uit de buurt, reis dan met de lijnbus, RandstadRail of HTM. Volg vanaf Station Den Haag Centraal de borden met looproute-verwijzing naar het Malieveld. Voor het meest actuele reisadvies check je voor vertrek de reisplanner op NS.nl.

MET DE FIETS
Woon je in of vlakbij de stad Den Haag? De snelste manier om naar en van het concertterrein te komen is dan te voet of met de fiets. In de directe omgeving van het Malieveld worden gratis, onbewaakte fietsenstallingen geplaatst. Deze liggen nabij de entree en zijn met borden aangegeven. Stal je fiets alleen in de daarvoor bestemde fietsenstallingen. Staat je fiets buiten de aangewezen fietsenstallingen, dan loop je het risico dat deze wordt verwijderd.

MET DE AUTO
We raden iedereen die met de auto komt aan om op tijd richting Den Haag te vertrekken zodat je niets mist van het festival. Houd ook rekening met een reistijd van ongeveer 30 minuten van het parkeerterrein naar het evenemententerrein. In en rondom het centrum zijn er verschillende parkeergelegenheden aanwezig. We raden je aan om van tevoren een parkeerplek te reserveren bij Q-Park.

NEVER GIVE UP ON YOUR CUP

CRAFTURE MOJO PARKPOP NGUYC 1920x1080 v3 01

Nieuw op Parkpop: Never Give Up On Your Cup! We maken gebruik van een circulair retoursysteem. Lever jouw lege beker of flesje steeds opnieuw in bij de bar wanneer je een nieuw drankje haalt.

Even geen drankje? Gooi je beker niet op de grond of in de afvalbak maar lever het weer in voor een retourtoken. Naar huis? Lever je beker, flesje of retourtoken weer in aan de bar of bij een inleverpunt. Zo kunnen die weer worden hergebruikt en helpen we met zijn allen ons plastic afval te reduceren.

HET FESTIVALTERREIN

Op parkpop.nl kun je zien hoe het festivalterrein er uit ziet en waar welke voorzieningen zich bevinden.

ETEN EN DRINKEN
Op het terrein is een ruime keuze aan verschillende soorten festivalfood en zijn meerdere barren aanwezig. Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen naar het festivalterrein, met uitzondering van een plastic flesje water van max 500ml, zonder dop. Er zijn drie locaties met meerdere gratis watertappunten op het terrein.

WAT MAG WEL/NIET MEE?

Houd er rekening mee dat vanwege veiligheidsredenen grote tassen of rugzakken het festivalterrein niet op mogen. Tassen die maximaal het A4-formaat zijn en die niet dikker zijn dan 10 centimeter, mogen wel mee naar binnen. We raden aan om alle onnodige items thuis te laten om de doorstroming te verbeteren; hoe minder je meeneemt naar het festival, hoe sneller je voorbij de toegangscontrole komt.

Kinderwagens, luiertassen en babyvoeding mogen wel naar binnen.

Stoelen, zitstokken en krukjes zijn vanwege veiligheidsredenen niet toegestaan op het festivalterrein. Rolstoelen, rollators, scootmobielen en medische krukken zijn wel toegestaan. Op het festivalterrein zijn zitplaatsen gefaciliteerd, ook mag je een picknickkleed mee naar binnen nemen om op te zitten. Paraplu’s en parasols worden om veiligheidsredenen en beperking van zicht van je medebezoekers ook niet toegestaan.

Huisdieren zijn niet toegestaan op het festivalterrein.

Als je twijfelt of je iets mee mag nemen dan mag het waarschijnlijk niet. In onze huisregels staat alle informatie over wat verder wel/niet mee naar Parkpop mag.

WEERSVERWACHTING: 20°⛅

We hopen natuurlijk op zonnig weer met aangename temperaturen! Met de huidige voorspellingen van 20° en overwegend zonnig ziet het er goed uit, maar niets is zo veranderlijk als het weer. Mochten de voorspellingen alsnog regenachtig zijn, neem dan een regenjas of poncho mee. Paraplu’s worden om veiligheidsredenen en beperking van zicht van je medebezoekers niet toegestaan. Vergeet niet om je bij zonnig weer goed in te smeren. Het is toegestaan om zonnebrand mee te nemen.

HEB JE NOG VRAGEN?

heb je na het lezen van de informatiemail nog vragen? Check dan onze veelgestelde vragen pagina.